torsdag den 21. april 2011

Apple TV

Jeg har endelig fået købt mig et Apple TV - og det er faktisk rigtig godt. Man skal dog lige huske, at det er et Apple produkt og derfor ikke virker sammen med alverdens videoformater osv. Der ud over kræver det en iTunes at snakke med, for at kunne høre dit eget musik og se dine egne film. Det er ikke DLNA kompatibelt.

Med det sagt, for det er det jeg møder en del af i min omgangskreds, så er det et fedt produkt.

De ting, som jeg bruger det til hjemme er:
  • Høre musik på anlægget streamet fra computeren.
  • Se podcasts.
Og på et lidt senere tidspunkt vil film og billeder også blive en del af pakken. Film skal jeg først have lagt ind i iTunes, før det kan blive streamet og det har jeg ikke testet endnu. Billeder ser ud til, at være lidt specielle, ved at man ikke bare kan lægge alt ind i den mappe, som iTunes overvåger og så kører det bare. Den havde i hvert fald et problem, da den skulle håndtere mere end 20.000 billeder.

En anden ting, som et Apple TV er i stand til, er at streame Netflix. Netflix er et amerikansk firma, som streamer film, serier og dokumentar for 8 dollar om måneden. Dette virker dog kun i USA, men det er der også en løsning på. Noget andet, som jeg har læst om er brug af Unblock Us, som ser ud til, at være en mere simpel løsning, at sætte op.

Centralt i stuen
Mit Apple TV er sat til Denon AVR-1611 forstærker, som sender billedet videre til TV'et. Dette gør at lyden altid kommer ud af anlægget. Dette er en fantisk ting, da man så slipper for, at have sit TV tændt, når kun skal afspille musik. Og her kommer den anden del af dette setup - nemlig muligheden for at fjernstyre dit Apple TV via en iPod, iPhone eller iPad, hvilket man må sige, at Apple har gjort godt.

Jeg har desuden en server stående tændt hele tiden, hvor jeg har installeret iTunes på. Dette gør, at hele mit musikbibliotek kan findes på dette. Og det er også her, at filmene skal ligge i fremtiden. Har du iTunes på din computer, så kan du også streame musik og video i iTunes til dit Apple TV, hvilket er en nem måde, at styre musikke, hvis man alligevel allerede sidder ved computeren.

Det sjove stopper ikke her. Har du på din iPod fundet en Youtube video, kan du nemt vælge dit Apple TV som modtager, hvorefter du får billede og lyd op på den store skærm. Det virker ret overbevisende.

Ingen kommentarer: