fredag den 2. januar 2009

Nye viskerblade til min Swift

17629509I går begyndte mine viskere på forruden at blive underlige. Altså ikke mere underlige end så mange andre viskere, som er gamle og måske også billige. Derfor var tiden inde til at købe nogle nye. En af mine kollegaer havde talt om Bosch-et-eller-andet som skulle være ret godt, men da han ikke var på arbejde, så søgte jeg bare efter Swift og Bosch. Ret hurtigt fandt jeg frem til Swift Club Denmark, som havde en forumtråd om dette emne. Valget blev derfor Bosch Aerotwin model A531s.

Herefter var valget af sted jeg skulle købe dem. Det var noget som skulle være meget snart og i det samme forum hvor jeg havde læst om dem, blev jeg også hurtigt rettet imod Bilka. De lå til at være ca. 45,- dyrre der end hvis jeg bestilte dem over nettet, men det kunne jeg godt leve med. Derfor gik turen forbi Fields på vej hjem fra arbejde. På min tur i Bilkas autoafdeling, fand jeg nogle viskerblade som ikke havde helt samme modelnummer. Der var nemlig tale om model AR531s, hvilket jeg ikke vidste hvad betød… Hvor kom det R fra? Bag på æsken stod der dog at min Swift var understøttet, så jeg valgte dem alligevel. Nu fik jeg smidt kviteringen ud, men ca. 294,- kom det til at koste.

Montering
Jeg valgte ikke at montere viskerne med det samme. Det var første gang jeg skulle skifte sådan nogle og gad ikke at havne i Fields parkeringskælder med nogle viskere som ikke virkede. Derfor gjorde jeg først forsøget da jeg kom hjem. I min søgen efter viskebladene, fandt jeg ud af at de består af 3 dele: Armen, som sidder fast i bilen, holderen til gummiet og sidst selve gummiet som skal skrabe imod ruden. Det sæt jeg havde købt, skiftede de to sidste dele ud. Dette er meget naturligt at gøre, da tingene skal passe sammen. Det spændende var nu om holderen ville sidde fast på armen.

Da jeg kom hjem, kunne jeg se på æsken hvordan man montere dem, så jeg gik igang med projektet. Det var faktisk ret nemt. I løbet af 2 minutter var den første visker blevet skiftet. Dette inkludrede at jeg havde nogle problemer med monteringen, da jeg ikke havde fået trykket den ordentlig på plads. Nummer to gik hurtigere. Stor var glæden bagefter, da noget sprintlervæske på ruden hurtigt aflørrede et perfekt viskerarbejde, som fjernede alt snavs, som de gamle viskere ikke havde kunnet fjerne.

1 kommentar:

Erroneus sagde ...

Super! Sådan et sæt er hermed købt til min swift :)