fredag den 1. januar 2010

Skal hjemesider have indhold?

Lige et lille surt opstød over en meget skuffende hjemmeside.

Skulle se prisen på Left 4 Dead 2 spillet, på Game Stops hjemmeside. Naturligvis, skriver jeg www.gamestop.dk i min browser og bliver nu præsenteret af et banner:

Meget professionel forside

Min første tanke er, at jeg klikker på SALE UP TO 70% banneret. Dette skuffer dog fælt, da jeg finder ud af, at det består af et "fancy" online katalog, hvor man kan "bladre" igennem de virtuelle sider. Dette er set mange steder. Problemet for mig er bare, at dette katalog består af 4 inklusiv for- og bagside! Og for at gøre det endnu værre, er navigationen elendig og det tager tid, at zoome ind og se hvad der står. HVEM FANDEN FANDT PÅ DETTE? En chef, som mener at Game Stop er på linje med kvickly, hvor gamere kommer dagligt, for at gøre sine daglige indkøb og derfor ikke vil håndtere en separat tilbudsavis? Newsflash: Dette kræver indhold OG at dette bliver skiftet ofte.

Hjemmeside eller katalog
Nå. Jeg trykkede tilbage i min browser og kom tilbage til den meget professionelle hjemmeside, som indeholdte en anden information: Fortsæt til gamestop.dk. Sjovt, for jeg troede faktisk at jeg allerede var på den hjemmeside. Denne løsning skriger i mine øjne af, at cheften syntes at det kunne være cool med et online katalog og for at gøre opmærksom på, at kataloget findes, laver giver man brugeren et valg: Hjemmeside eller katalog. Dette bliver selvfølgelig ikke gjort på en måde, så brugeren rent faktisk kan se, hvad man er på vej til, når man klikker på siden. Faktisk troede jeg ikke at man havde nogen mulighed. Men dette skyldes sikker, at det er en stakkels tekniker og ikke en grafiker, som er sat på opgaven.

Kataloget indeholdte ikke det jeg søgte, så jeg "fortsætter til gamestop.dk".

Indhold - eller mangel på samme
Jeg bliver helt glad, da jeg klikker mig ind på GameStops hjemmeside. Siden er overskuelig og let at navigere. Der er dog noget galt. Jeg synes ikke at kunne finde særlig mange spil på hjemmesiden. Jeg spørger min kæreste, om hvad hendes erfaring er med hjemmesiden og hun bekræfter desværre hvad jeg frygter: der er næsten ikke noget indhold. En søgning kan måske hjælpe - nej, ingen mulighed for at søge efter spiltitler.

Hvad kan man så bruge hjemmesiden til? Jo, man kan finde den nærmeste GameStop butik. Og her bliver jeg glad, da jeg ser en søgefunktion. Jeg søger straks på "Høje Taastrup" (hvor jeg bor og ved, at der ligger en butik i City2), men finder intet. Søger postnummer 2630 (Høje Taastrup), men finder ikke noget heller. Kigger derfor listen igennem og kan se at den faktisk er på listen, men står under "Tåstrup" men med det rigtige postnummer. Opdager så, at man i sin søgning, skal angive om man søger efter postnr, by, gade eller indkøbscenter. Jeg slår mig til hovedet og undre mig over, at man skal vælge søgekriterier? Søg dog på alle informationer om alle butikkerne. Der er 40-50 danske butikker og samlet set nok 150-200 butikker. Så hårdt er det altså ikke at søge på flere felter i en database.

Og forresten, så ligger Å sidste i alfabetet og ikke først.

Konklusion
www.gamestop.dk er lavet, fordi man mente, at en butik bare må have en hjemmeside. Jeg giver dem ret, der skal være en hjemmeside for alle virksomheder. Problemet er bare, at der også skal være noget indhold. GameStops hjemmeside er sikkert blevet bestilt hos en 3. part, som har fået til opgave at lave en hjemmeside, hvor man kan se info om spil og butikker. Siden er flot lavet, men af en eller anden grund, vælger man ikke at gøre det muligt at finde mere indhold, end hvad man lige har lagt ind i kataloget eller på forsiden. Måske skyldes det, at man blot vil have folk til at besøge de fysiske butikker. Det bliver man i forvejen nød til, hvis man vil købe noget. Men lad være med bygge en Hummer og kun sætte en 1 litters benzintank i den - folk bliver skuffet, når man kun har benzin til at starte bil, men ikke til at køre nogen steder hen.

Ingen kommentarer: