fredag den 23. juli 2010

Apple vil (igen) installere ekstra software

Apple er før blevet kreditseret for, at ville installere ekstra software med deres Apple Software Update-program. Det er fint, at programmet melder, at der er opdateringer og det er også fint, at det melder, at der er noget helt nyt software, man ikke har på computeren. Men når de vælger SOM STANDARD, at installere dette nye software, er de lige smarte nok.

Tilbage i 2008 havde de gjort samme ting. De to største problemer jeg ser, er 1) man installere unødvendig software, som giver større chance for sikkerhedshuller. Og 2) Apple gør dette, kun for at gøre deres Safari browser mere udbredt. Og ved at gøre denne mere udbredt, kan de sige "se på os, x antal millioner bruger vores browser".

Da Apple Software Update hoppede frem hos mig, så det sådan ud:Læg mærke til opdateringen til iTunes, men så også de to andre "opdateringer", nemlig Safari 5 og Kontrolpal til MobilMe. Hvorfor skal jeg have de sidstnævnte installeret? Jeg bruger ikke MobileMe og Safari 5 ønsker jeg heller ikke at bruge.

For at slå disse opdateringer fra (indtil Apple vælger at de skal være valgt til igen), skal man fjerne markeringen fra iTunes og sørge for at der er sat hak i de to ekstra programmer. Herefter går man så op i menuen Funktioner og vælger Ignorer valgte opdateringer:

Ingen kommentarer: