søndag den 31. august 2008

Tomtom IQ Routes - hvornår?


Jeg er den lykkelige ejer af en Tomtom 930, som har den smarte funktion indbygget, kaldet IQ Routes. Det går kort ud på at Tomtom indsamler oplysninger om hvor lang tid en rute tager når en rigtig billist kører den og sender så disse oplysninger til Tomtom. Ud fra disse oplysninger kan ens GPS nu lægge den hurtigeste rute fra A til B. Der findes en god forklaring, så jeg gider ikke at forklare mere.

Nu er mit problem bare at jeg ikke kan se at jeg bidrager med IQ Routes oplysninger til Tomtom. Disse ting skulle blive sendt til dem og jeg skulle få nye opdateringer løbende (?), som beskriver hvor der plejer at være kø. Det er dog ikke noget jeg kan se nogen steder! Det eneste sted i min GPS enhed at jeg har fundet nogen oplysninger om dette er et menupunkt hvor jeg kan slå IQ Routes til og fra samt at når man planlægger en tur, så skriver den at der bliver brugt IQ Routes.

Det er ikke fordi at jeg er paranoid at jeg vil vide om jeg sender nogen oplysninger til Tomtom. Tværtimod. Jeg vil bare gerne vide om jeg bidrager med noget som helst information? Mapshare opdateringer får jeg massere af besked om - også når jeg bidrager med noget. IQ Routes ligger tilgengæld og er skjult. Hvorfor?

Har forsøgt mig med at skrive til deres support, men de aner intet - tvivler på at supporten selv har haft en Tomtom enhed i hånden med de svar jeg har fået fra dem. Er der nogen som kan forklare mig nærmre om hvordan jeg sender IQ Routes oplysninger til Tomtom?

3 kommentarer:

Thomas Kaarup sagde ...

IQR er opbygget på den facon at når du opdatere den via af Tomtom Home sender den dit "kørelse mønster". Hvorfor der det lige du kører en "omvej". Det er forbi du har noget lokalkendskab til en rute der faktisk er mere OPTIMAL end den en alm GPS ville vælge da den baseret ruten på teoretiske data. IQR er baseret på faktiske data.
Det er ikke altid der kan gives en anden rute og derfor er det kun med mellemrum at IQR har andre ruter. Løbende bliver der samlet data ind via Tomtom Home som behandles og bliver lagt i "IQR databasen" til brug for fremtidige beregninger

Anders Lund sagde ...

Tak Thomas Kaarup for dit svar.

Mit største problem er egentlig også kun at jeg ikke kan se at jeg bidrager med noget, for Tomtom Home viser ikke nogen form for indikation af at man modtager eller sender nogen IQR data.

Jeg kan godt se nogle gange at man bliver sendt af forskellige veje, for at komme fra start til slut, på forskellige tidspunkter.

Thomas Kaarup sagde ...

Hej Anders

Det er godt nok mange år siden, men fandt lige at jeg skylder dig et svar.

Den opdatere "begge veje" når den opdateres via TT Home.

Ment, den sender dine data og modtager andres