lørdag den 25. september 2010

GOG - Good Old Games

For en uge siden, fik jeg via en masse nyhedsmedier, at vide, at siden gog.com, var blevet lukket. Folk udtrykte deres skuffelse og jeg anede ikke hvad de talte om. En søgning på nettet fik mig dog hurtigt ind på Wikipedia, hvor jeg kunne læse om hjemmesiden. Hjemmesiden hedder Good Old Games og var et sted hvor gamle spil blev forhandlet uden DRM og til billige penge. Og hurtigt fandt jeg også ud af, at de havde spillet Freespace 2! Nooooooo! Det var min første tanke. Freespace 2 er et gammelt 3D rumskibs simulator og jeg havde spillet demoen af det, den gang jeg først så det. Men så havde det forsvundet for mig.... og nu var jeg gået glip af chancen for, at få en kopi af spillet.

Heldigvis blev det til en kort lukning. For allerede 3 dage bev der rapporteret at siden var kommet op igen! Jeg strøg derfor ind og oprettede en konto, købte og downloadede Freespace 2. Freespace 2 har en del fans og dette er ikke blevet mindre af, at kildekoden til spillet blev frigivet. Dette har medført opdatinger til spillet og udvidelse af nye spil, baseret på Freespace. Derfor glæder jeg mig meget til, at få installeret spillet og lagt nogle af de nye opdateringer oven i. Det skal siges, at kildekoden kun gælder selve program-filerne i spillet og ikke alt grafikken. Derfor behøver man en kopi af spillet, for at kunne bruge opensource koden.

Derfor kan jeg kun anbefale folk, at besøge GOG.COM og se, om der ikke er nogle klassiske spil, som man godt vil eje.

Chrome søgemaskinevalg

I starten af måneden opdagede jeg en ny "feature" i Chrome. Nemlig, at Google har valgt at følge Microsofts "Browser bailout", hvor man får muliged for, at installere en anden browser end Internet Explorer i Windows. Chrome kom nemlig ud og spurgte, om jeg ønskede at skifte søgemaskine og gav mig så 3 valg: Google, Bing eller Yahoo. Eftersom, at Bing er søgemaskinen hos Yahoo, gør de to andre ikke så meget forskel.


Det er nok for, at komme evt. monopol-retsager i forkøbet, at man nu får spørgsmålet. Men de fleste af os, er nok klar over, hvad vi vil vælge.

fredag den 24. september 2010

SSD og TRIM - hvad er problemet?

Jeg vil her prøve, at forklare hvad der er i vejen med SSD og hvorfor vi behøver TRIM. SSD er som bekendt afløseren til harddisken og ud fra brugeren, er der ikke nogen forskel. Lige med undtagelse af hastigheden. Men den bagvedliggende teknologi er helt anderledes. I stedet for roterende plader, så gemmes alting på chips - lidt lige som på SD memorykortene til dit digitalkamera. SSD er dog lavet til at være meget hurtigere og tåle at få skrevet skrevet data mange flere gange end almindelige memorykort. En anden stor og relevant for dette blogindlæg, er forskellen på, hvordan de to teknologier gemmer data.

Når en harddisk skriver data til pladerne inde i sig, gemmer den data der, hvor styresystemet siger det. En harddisk er delt op i "sektorer" og her kan styresystemet (meget kort fortalt) bede om at få skrevet noget data i sektor 29993918 og så gør harddisken dette. Dette er meget nemt at forstå - gem data et sted og så kan man hente det tilbage nemt. Hos SSD er det meget anderledes. Når styresystemet gemmer data i en "sektor", så bestemmer kontrolleren på SSD selv, hvilken chip og hvor henne på chippen dette gøres. Dette gøres, fordi SSD kun tåler et begrænset antal gange i hver "sektor" og derfor sørger kontrolleren at fordele skrivningerne ud over chipsene og resultatet er meget lang levetid for SSD, inden grænsen for skrivninger er nået.

Men en faktor mere, som gør sig gældende for SSD, er det faktum at man skal slette en "sektor", før man kan skrive data i den - hvis der altså er data i forvejen. Men der er en hage mere med den nuværende SSD: Man kan ikke slette en enkelt "sektor", men kun et helt område. Så hvis SSD vil slette noget, bliver der slettet et helt område med alt data som ligger i det. Når det er sket, kan det nye data blive skrevet. Men lige præcis denne forskel, hvor SSD bliver nød til at slette et helt område, for at kunne overskrive data og en harddisk bare kan overskrive den enkelte sektor er noget, som styresystemerne ikke er vandt til. Normalt fortæller styresystemet ikke harddisken, når ting bliver slettet, men holder blot en tabel over de sektorer som er frie og som er optaget af data. Harddisken ved derfor som sådan ikke, hvilke sektorer, som er frie eller optaget. Denne mangel på viden bliver også overført til SSD, men her er viden nødvendig, for at SSD kan vide hvilke områder, som kan slettes, inden en overskrivning. Se følgende illustration for forklaring.


Hvert felt med et enkelt bogstav (eller mangel på) repræsentere en sektor. En firkant på 3 x 4 sektorer svare til et "område". D svare til, at der er skrevet data i en sektor. S svare til, at der er data i en sektor. I hver sektor med et bogstav, er der data, men som SSD ikke ved, om det er blevet slettet. Vil SSD overskrive noget data, skal et helt område slettes og derfor prioriteres det, at man gemmer data i tomme sektorer Men på et tidspunkt, når SSD er ved at blive fyldt op og så skal den til at flytte data fra flere områder sammen i et enkelt område, for at tømme et område, inden det kan slettes. Dette bliver dog gjort mere besværligt, da det ikke vides hvad der er blevet slettet af styresystemet. Resultatet bliver en langsommere SSD med tiden. Og her kommer TRIM ind i billedet.

TRIM er en kommando, som styresystemet kan sende til SSD, som fortæller hvornår en sektor er blevet slettet og derfor hvornår, at SSD kan tillade sletning af et helt område. Dette giver SSD mulighed for mere optimalt, at slette områder, for at gøre plads til ny data.

søndag den 19. september 2010

Mozy backup - efter et halvt år

Jeg skrev for et halvt år siden, at jeg var gået i gang med at teste Mozy, et online backup tjeneste.

Fra start af, vil jeg sige, at Mozy har vist sig som en meget stabil service. Klientprogrammet virker godt og har sjældent forstyret mig i mit arbejde. Faktisk er jeg blevet så glad for det, at jeg har installeret det på min kærestes computer.

Backup, backup, backup....
Det siges, at skade bliver man klog. For de fleste personer, er det datatab i form af en defekt harddisk eller sletning af noget forkert, som starter tankerne om backup. Heldigvis har jeg ikke oplevet noget lignende, men jeg har set min del af tabt data og det er ikke noget jeg skal gennemgå selv. Man kan jo godt sige, at jeg er blevet en smule paranoia efter at se folk miste deres data.

Forskellige metoder
Personligt har jeg flere lag backup, baseret på forskellige metoder, at tage backup. Min første strategi gik ud på, at have to eksterne harddiske, en hjemme og en hos et familiemedlem. Så lavede jeg løbende backup til den ene og byttet så om på de to, og lavede så backup til den anden. Dette gik dog hurtigt i stå, da jeg ikke fik taget mig sammen til at få byttet diskene ofte nok. Desuden fandt jeg ikke et godt og hurtigt program, til kun at kopiere nye og ændret filerne over på backup diskene.

Microsoft Live Sync kan bruges til at synkonisere indholdet af den mappe, fra en computer til en anden. Dette droppede jeg også i længden, da antallet af filer pr. mappe var for mange og fordi det kunne mere eller mindre lægge computeren ned, når alle filer skulle kontrolleres.

Så fik jeg en Microsoft Home Server, hvor backup af klient er indbygget. Dette virker rigtig godt. Der tages backup af klienterne en gang om dagen og der gemmes backups flere måneder tilbage. En backup består af hele harddiske i klient computeren, hvilket gør systemet i stand til, at genskabe hele computeren, hvis harddisken skulle gå i stykker. Problemet med dette er blot, at data stadig ligger i huset. Brænder huset ned med computere og servere, har man igen mistet alt. Der er mulighed for at lave backup til eksterne diske, men så er vi tilbage til mit første forsøg.

Andre metoder med FTP backup andre muligheder over netværk, fejlede også for mig.

Mozy til hjælp
Endelig indså jeg, at jeg måtte betale mig fra mit problem, inden det blev til en katastrofe. Efter at have undersøgt markedet, fandt jeg frem til, at Mozy dækkede mine behov. Jeg kiggede på de danske bud, men de var for dyre. Kiggede på løsningerne, som kunne blive bygget ind i Home Server, men de var også for dyre. IDrive gav kun 150 GB og Carbonite har nogle faste filtre, som ville sortere program og andre fil typer fra, hvilket jeg ikke var helt trygt med. Mozy med mere end en million brugere og til en pris lidt lavere end de andre og ubegrænset plads, gjorde dem til det bedste bud.

Installation
Der er ikke så meget, at sige om installationen. Forløb, som alle andre små programmer... næste, næste, næste og færdig. Efter installationen skal man oprette en konto hos Mozy. Har man allerede en konto, kan man bare logge sig ind her. Mozy understøtter, at have flere computere på en Mozy konto, men man skal altså betale for hver af computerne.

Valg af filer
Mozy kan vælge filerne, man vil tage backup af, ud fra nogle forud defineret kriterier. Da jeg ikke stoler på, hvad præcist disse kriterier er, så vælger jeg altid at udpege mapperne selv. Mozy understøtter ikke netværksdrev, medmindre man går efter Mozy Pro - men det koster en del mere.

Forud defineret filer / mapper:

Eget valg af filer / mapper:

Andre indstillinger
Mozy har følgende indstillinger, man kan ændre på:
  • Synlig backupstatus på filer og mapper.
  • Advarsel, hvis man bruger for meget plads hos Mozy (hvilket er svært, når det er ubegrænset).
  • Advarsel, hvis seneste backup er ældre end x dage.
  • Automatisk planlægning af backup tidspunkter eller manueldefineret tidspunkter.
  • Stands midlertidigt alt backup.
  • Prøv at lave backup, selv om en internetforbindelse ikke er fundet.
  • Start backup, når computeren kører på batterier.
  • Båndbredebegræsning - op til 1 Mbit. Skal det være højere, skal det slås helt fra. Kan justeres efter tidspunkter på dagen.
  • Backuphastighed. Er ikke tydligere defineret end, at computeren og internetforbindelsens hastighed kan blive belastet mere eller mindre. Jeg har set, at skruer man helt ned for denne, tager backup lang tid. Højeste hastighed kan ikke mærkes på min computer.
  • Aktivering af lokal backup samt drevbogstav til dette.
  • Automatisk opdatering af klient software, uden besked til brugeren.
  • Log automatisk på Mozy, når man går i indstillinger.
  • Vis status når en backup er færdig.
  • Vis alle forud defineret backup opsætninger.
  • Vis avanceret forud defineret backup opsætninger.
  • Vis virtuelt drev i "Min computer".
  • Vis Restore (gendan) i højrekliksmenuerne i stifinderen.
  • Aktiver mulighed for backup af åbne filer.
  • Aktiver mulighed for backup af EFS krypteret filer.
  • Vis alle beskyttede operativsystemfiler.
  • Vis flere detaljer i status vinduet.
  • Proxy opsætning.

Lokal backup
For ekstra sikkerhed og hurtigere gendannelse af filer, har Mozy introduceret en funktion, som gør klient programmet i stand til, at lave en backup til en lokal USB harddisk. Funktionen er meget simpel, da denne ikke indeholder tidligere versioner af ens filer, men kun nyeste version. Sletter man en fil fra ens computer, bliver den også slettet (ved næste backup kørsel) fra lokal backuppen. Det er derfor en hurtig løsning til, at få genskabt alle filer fra en harddisk, som er gået i stykker eller er blevet stålet.

Gendannelse (restore) af filer
Der findes flere måder, at gendanne filer på. I tilfælde af et harddisk nedbrud, kan man installere Windows igen og lægge klient programmet på computeren. Når man giver programmet ens login til Mozy, spørger det, om det er en ny computer eller erstatning til en af dine eksisterende computere. Vælger du sidstnævnte, får du nu mulighed, for at gendanne filerne fra Mozy af.

Er man i den situation, at man har fået slettet en eller flere filer, som man ønsker at genskabe findes der tre(fire) måder:
  • Webinterface. Dette er en hurtig måde, at genskabe enkelte filer på. Dette kunne f.eks. bruges til at hente et dokument frem fra ens computer der hjemme, på en helt anden computer. Du har ikke direkte adgang til din computer der hjemme, men henter seneste (eller en tidligere) kopi fra backuppen.
  • Klient programmet. På computeren, hvor der laves backup, åbnes klient programmet. Her vælger man restore, finder frem til hvor dokumentet (eller mappen lå) og vælger en backup kørsel (dato og tidspunkt), hvor dokumentet var tilgængeligt og gendanner det tabte.
  • Windows stifinder. Man har mulighed for at få lagt et ikon i "Min computer", ved siden af ens harddiske og USB enheder. Dette er en genvej til de backups du har liggende hos Mozy. Her ser du en virtuel kopi af de data du tager backup af. Så finder du bare frem til det du mangler og gendanner dette. Fordelen ved denne metode er, at du ser alt du kan gendanne, lige meget hvilket tidspunkt det blev slettet. Du kan se hvornår tingene senest har været taget backup af og så gendanne det derfra.
  • Højreklik, restore. Jeg skriver også denne metode på, selv om det rent faktisk bare er en genvej til Windows stifinder metoden. Men meget hurtig måde, at finde og gendanne filer på.
Gendannelse på ubestemt tid
Jeg kan i klient programmet se, at jeg kan gendanne filer, som blev slettet lige omkring tidspunktet for, da jeg installerede Mozy. Det betyder at alt, der er beskyttet af Mozy, kan gendannes fra et hvilket som helst tidspunkt. Har du lavet fejl et et dokuement og har brug for at gendanne hvordan det så ud for 2 måneder siden? Så kan Mozy hjælpe.

Mister du din computer / harddisk og skal gendanne fra backup, er der en tidsbegrænsning på. Når du kobler din nye computer / harddisk op på din Mozy konto og siger at det er en erstatning til din eksisterende backup, så har du 30 dage, til at gendanne dine data. Efter de 30 dage er overstået, bliver alt det gamle backup slettet. De 30 dage begynder dog først at tælle, fra den dag du kobler din nye computer op på Mozy og beder den om at erstatte en eksisterende computer. Så hvis din computer går i stykker og du er 5 uger om at få den tilbage, så bliver dine data ikke automatisk slettet.

Jeg har set andre backuptjenester, som kun gemmer slettet eller ændret filer i en måned, hvorefter de bliver slettet fra backuppen. Dette spare meget plads hos backupudbyderen, men efterlader dig uden mulighed for gendannelse af data, hvis du først opdager at noget er væk efter en måned.

Hastighed
I starten, da jeg skulle lave backup af min computer, tog det lang tid. Og det skyldes ikke blot, at der var meget data. Jeg kunne nemlig se på mit båndbredeforbrug, at der sendt data med omkring 2 Mbit, men ikke hele tiden. Det kom i bølger, hvilket jeg kunne se i klienten, skyldes at klienten skulle "encode" filerne inden de blev sendt. Det betød spildtid ca. halvdelen af tiden.

I seneste version af klienten er dette dog blevet ordnet og jeg kan se en konstant belastning af internetforbindelsen. Hele min upload hastighed på 5 Mbit hjemme bliver brugt, hvilket må siges er en ok hastighed. Hastigheden bliver ikke meget hurtigere af, at man skifter over til en 100/100 Mbit forbindelse på arbejdet.

Gendannelse af filer ser ud til at ske i hastigheder på 5-7 Mbit. Jeg har heldigvis ikke haft brug for dette i et rigtigt senarie, så jeg har ikke meget erfaring med det. Dog kan jeg se (lige som med backuppen), at hastighederne svinger op og ned, så man er aldrig helt sikker på, hvor lang tid backup eller gendannelse tager.

Nummer to computer, som jeg installerede Mozy på, er stadig i gang med, at lave den første backup. Jeg forventer at det samlet kommer til, at tage 1½ uge for 105 GB data. Og dette er kun når computeren er tændt på sine normale tidspunkt (måske 10 timer dagligt i snit).

Overførslen forgår via port 443 (HTTPS), hvilket gør at data burde kunne gå igennem alle firewals, hjemme som i firmaet.

Konklusion
Ønsker man en hurtig opsætning af backup, som bare virker uden at skulle pille for meget ved det, så er Mozy et godt bud. Du peger bare Mozy i retning af dine filer og så tager Mozy sig af resten. Faktisk skal jeg nok også have min mor til, at bruge det på sin laptop, da jeg kun en gang imellem får taget en backup af hendes billeder og e-mails på en USB disk.

Mozy har lang tids erfaring med online backup og det kan mærkes i deres produkt. Der finde muligvis produkter, som er hurtigere, kan lave mere avanceret opsætning af backup osv., men disse er ofte dyre eller besværlige at bruge. Mozy installere man og glemmer alt om, indtil man har brug for det. Jeg har skiftet min konto hos Mozy fra 1 til 2 års betaling, da jeg har planer om at blive hængende.

Har man en gang set en person blive ligbleg i ansigtet og få det fysisk dårligt, efter laptoppen med alle privat billeder blev stjålet på et øjeblik, ønsker man bestemt ikke, at det sker for en selv. Ro i sjælen for 320 kr/året eller 300, hvis man betaler for to år ad gangen, er penge som er givet godt ud. Især når ens computer går i stykker og alt data forsvinder på den.

torsdag den 16. september 2010

Internet Explorer 9 beta frigivet

Så kom første beta version af Internet Explorer 9. Og efter at have brugt den i 10-15 minutter (ikke lang tid), må jeg sige, at jeg er imponeret. De første ting, som jeg synes er fedt er:
  • Interfacet er blevet gjort endnu mere minimalt. Det vil sige, mere plads til dine hjemmesider. Den har fået et mere Chrome agtig look.
  • Interfacet er blevet hurtigere. Meget hurtigere.
  • Søgning via adresselinjen - igen, lige som Chrome.

Microsoft har også en liste med forbedringer på deres hjemmeside.

Når jeg har prøvet browseren noget mere, kan det være, at jeg har nogle flere bemærkninger. En ting er sikker - det føles ikke som en beta version. Måske skal det være min standard browser i stedet for Chrome?

Dette indlæg er skrevet, men ikke lagt online med IE9. IE9 vil, af ukendte grunde, ikke lægge indlægget online. Så er det jo godt, at man stadig har de andre browsere på computeren. :-)

søndag den 12. september 2010

Krak 3D

I starten af ugen, blev jeg glædelig overrasket, da Krak lancerede deres 3D kort. Med Google Earth kan du også se en 3D gengivelse af f.eks. København og andre store byer, men her er metoden anderledes. Med Google Earth, har man haft mennesker (frivillige og sikkert også betalte), til at lave 3D bygninger. Dette ser også meget godt ud, men alt ligner små modeller. Det er her, hvor Krak har gjort noget fedt - de har ladet computere beregne hvordan 3D modellerne skulle se ud.

På Kraks 3D kort kan man finde alle større objekter i 3D, hvor 3D kortene dækker ind. Dette er langt fra noget, man ser med Google Earth, da denne er afhængig af, at nogen har lavet det i 3D. Desuden er der kommet træer med hos Krak, hvilket hurtigt får tingene til at se mere livlige ud.

Men da alt 3D er blevet beregnet ud fra fotos, bliver alting ikke helt lige. Det er dog ikke noget større problem og ser man på Google Earth med 3D bygninger og Krak 3D, ved man hurtigt, hvad der er bedst.

(Billedet er taget fra Krak kortet i 3D)

fredag den 10. september 2010

PBS skifter navn - og vil stjæle domænenavn

Det er set før, men nu kommer vi til at se det igen. I følge artikel fra Computerworld, skifter PBS navn til Nets og vil i den forbindelse have fat i domænenavnet nets.dk. Dette ejes af en fritids webudvikler, men det forhindre jo ikke PBS i, at ville have det. Første bud: 100 kr. Næste bud 50.000 kr. Og herefter ser det ud til, at PBS vil gå juridisk vej, for at få domænet.

Usmagelig - hvis man kunne undgå PBS til pengetransaktioner på nettet, ville jeg vælge dem fra nu.

PayPal burde måske læse nyhederne

Har lige fået et nyhedsbrev fra PayPal. Nu kan man bruge PayPal til at betale med i netbutikker. Men, prøv lige at se hvem de henviser til (Getmore), som for en uges tid siden blev lukket af SKAT. Flot.

torsdag den 9. september 2010

Week Calendar

Ved et tilfælde faldt jeg over Week Calendar app - "Week cal". Kort fortalt er det en erstatning til standard kalender app på iPhonen. Den giver et godt overblik over ens uge, som ligner den, man ser i kalenderen i Outlook. På deres hjemmeside kan man se mere om det. Programmet koster 12 kr.

Jeg har kun brugt det i en dag nu, men synes allerede at det kunne blive en god erstatetning til standard kalenderen. Og alt info inde i programmet bliver også hentet fra den normale kalender, så man behøver ikke at sætte noget op.

(Billede lånt fra iTunes)

onsdag den 8. september 2010

HDR fotografering på iPhone

En af nyhederne i iOS 4.1 er understøttelsen for, at tage billeder med HDR.

Hvad er HDR?
HDR står for High Dynamic Range. Kort fortalt er det en teknik, som gør at man i et billede kan få detaljerne frem i de mørke såvel som de lyse områder af et billede. Normalt vil kameraet justere lysstyrken i forhold til gennemsnittet i billedet eller efter det punkt du trykker på. Det betyder at et billede, hvor man fokusere på noget lyst (eller hvis der er en kraftig lyskilde i billedet), vil kameraet slet ikke se alle detaljerne i det mørke.

Billedet øverst uden HDR og nederst er med HDR

Læg mærke til, at man i billedet øverst ikke har særlig mange detaljer omkring det mørke på stolen eller det lyse i vinduet. Dette laver HDR om på i det nederste billede.

Hvordan fungere HDR?
HDR er en teknik, som har været kendt i noget tid. Tricket går ud på, at man tager 2 eller 3 billeder og kombinere dem. Der tages et billede, hvor lysforholdene er justeret efter det mest lyse i billedet og der tages et billede, hvor lysforholdene justeres efter det mørkeste. Alt efter HDR teknikken, kan der også tages et billede, som svare til det, et kamera normalt ville vælge til lysforholdene. Når de 2-3 billeder er taget (uden at bevæge kameraet!) lægges billederne samme efter nogle algoritmer, som jeg ikke selv vil kunne forstå. Men resultatet bliver som overstående. Nu er kameraet i en iPhone ikke det bedste, men har man et godt kamera, kan man lave nogle ret fede billeder.

Hvordan får man HDR på sin iPhone?
Har man en iPhone 4 og opdatere den til iOS 4.1, så er det indbygget i standard kamera applikationen. Da jeg ikke har en iPhone 4, kan jeg desværre ikke sige meget om hvor godt dette er.

Har man en iPhone 3GS (som mig) eller ældre, kan man klare det med nogle apps. Ind til videre har jeg kun testet et HDR app, som næsten blev skamrost i App Store: Pro HDR. Det virker hurtigt og nemt. Det giver ikke mange muligheder for at styre selve HDR beregningerne, men efter billedet er beregnet, kan man justere lys, kontrast og andre lignende ting. Jeg skal prøve programmet noget mere, blandt andet til at tage billeder uden for. Men det forbedre helt klart billederne man tager. Det kræver dog lidt tålmodighed, da programmet først skal analysere motivet, tage to billeder og beregne det færdige billede. Dette tager tid, så det er kun noget man kan gøre ved ting, som står stille. F.eks. en solnedgang, faste elementer eller udsigt.

Pro HDR koster 12 kr og er pengene værd. Jeg skal prøve de andre HDR programmer senere, men ind til da kan jeg kun anbefale Pro HDR. Endelig et kamera app, som rent faktisk kan bruges til noget.

Game Center til iOS 4.1 - Ingen spil?

Game Center er kommet ud til Appels iOS 4.1. Game Center er en måde, hvor folk kan komme i forbindelse med hinanden for at spille spil imod hinanden.

Men mange folk vil se, at der ikke er nogen spil inde i Game Center. Dette skyldes, at spillene skal opdateres til, at understøtte Game Center. Derfor er der kun at vente på, at dine spil bliver opdateret. Man kan sagtens forstille sig, at de fleste spil vil blive opdateret inden for kort tid. Jeg har allerede læst om det første spil (Ms. Pac-man), som skulle være blevet opdateret.

For at opdatere til iOS 4.1, skal du bruge iTunes. Sæt din iPhone eller iPod til, vælg den i iTunes og tryk Check for updates. Så skulle den gerne tilbyde at downloade og installere opdateringen. Det tog 12 minutter for mig, men jeg har læst om folk, som har oplevet flere timers opdateringstid. Men hvis det plejer at tage kort tid at opdatere, så burde det også tage kort tid nu.

torsdag den 2. september 2010

iTunes 10 med højt CPU forbug

Har lige opdateret til iTunes 10 - det er jo den nyeste version.
Kort tid efter installation og iTunes er startet, ser jeg høj CPU forbrug. Det viser sig, at iTunes bruger 100% på den ene af de to kerner i min computer.

Et hurtigt kig på itunes.exe igennem Resource Manager, viser at iTunes venter på at afslutte noget netværks I/O. Tager jeg telefonen fra, falder CPU forbrug og alt virker normalt. Sætter jeg telefonen til igen og skifter over på den, inde i iTunes, ryger CPU forbruget i top igen.

Efter 15-20 minutters tid, faldt CPU forbruget igen til 0%, uden at jeg havde gjort noget. Ligner lidt den fejl, som en anden har rapportet.

Måske noget, som er blokeret i mit firmas firewall?

Måske der kommer en iTunes 10.1 meget snart? :-)