Min egen personlige blog vedr. ting jeg støder ind i til hverdag. Det kan være alt fra en oplevelse med et stykke software, til slanketips og surhed over de andre bilister på vejene.
fredag den 19. september 2008
Afhængig af Google
Jeg kan godt lide Google. De gør mange af de ting som jeg selv ville gøre, hvis jeg havde et selskab der var af den størrelse og havde så mange penge. De tjener deres penge på at sælge onlineannoncer på hjemmesider og via deres søgemaskine. De skovler penge ind via den vej, hvilket er fair nok.
Sjov og alvor
Men samtidig med at de er blevet større hele tiden, har de ikke glemt alt det sjove. F.eks. kan man skifte søgemaskinen over til at være i piratsprog. Og Street View forbløffe også folk da det kom frem, for her havde man ikke blot skabt en webservice, men rent faktisk brugt en del penge på at køre rundt og tage billeder fra alle veje i nogle storbyer i USA, noget som også kommer til Europa. Senest har de, på den lidt mere alvorlige front, valgt at indgå et samarbejde med Gerneral Electric om at udbrede vedvarende energi. Men nok om det. Her kommer de produkter som har gjort mig afhængig af Google:
Søgemaskinen
Der behøver vel ikke at komme nogen forklaring på denne. Efter min mening er det den bedste søgemaskine for tiden. Før i tiden brugte jeg Altavista, men da Google kom frem med deres ekstrem simple søgemaskine (den var ikke plastret til med reklamer, som de andre) og samtidig gav nogle utrolig gode søgeresultater, blev det favoritsøgemaskinen.
Gmail
Et andet populært produkt er email programmet Gmail. I bund og grund er den lige som så mange andre webbaseret email løsninger, men alligevel er den anderledes. F.eks. har man ikke mapper til at gemme emails i, men i stedet bruger man "tags", som gør det muligt at give en mail flere forskellige tags. Samtidig har man Googls kraftige søgemaskine til at søge efter mails, så det at organisere ens mails ikke er lige så nødvendigt. Og så har man også meget plads - faktisk udvider de hele tiden pladsen og er kommet op på over 7 GB. Der findes også en Javabaseret email klient, som gør det muligt at læse post hurtigt og nemt via ens mobiltelefon.
Google Maps
Krak og De Gule Sider har det, men det har Google også. Og her finder jeg faktisk også at Google Maps klare det en del bedre end de to førstnævnte. Eller rettere, den finder adressen bedre end de andre, men den har ikke mulighed for at søge efter personer og telefonnumre. Men til at finde en adresse på kortet er den langt bedre. Søgefunktionen er bedre,hastigheden er i top og navigationsmulighederne er nemme.
Google Reader
Du kender måske RSS eller har set dem på diverse hjemmesider. Men det er en 'teknologi' som gør det muligt at samle alle nye artikler fra forskellige hjemmesider ind til et samlet sted. På den måde behøver du ikke at besøge 20 forskellige hjemmesider om dagen, for at se om der er kommet noget nyt. Google Reader er ikke revolutionerende i den retning, men den virker ret godt og jeg besøger den mange gange dagligt.
Blogger
Har du en indre journalist i maven eller har du bare nogle ting du vil skrive om (lige som mig), så er Blogger et godt sted at have en hjemmeside. Hvis du vil se et eksempel, så kig nærmere på denne hjemmeside (ja, den du læser nu), for den er lavet med det system. Det er ikke et enestående system, da der findes mange andre steder hvor man kan oprette en blog. Men det opfylder mine små behov.
Picasa
Har du billeder du vil organisere og måske lave nogle små ændringer, uden at det behøver at være for kompliceret? Så tag og kig på på Picasa. Som så mange andre ting er det nemmere at prøve for at se hvad det der. Den bedste ting er at programmet hurtigt scanner din eksisterende billeder igennem og sætter dem i datoorden - uden at lave ændringer til nogen af dem. Faktisk gemmer Picasa altid en kopi af original billederne, hvis man vælge at lave ændringer. Med til Picasa er der også PicasaWeb, som er et online fotoalbum, hvor du via Picasa hurtig kan ligger billeder op på. Der er 1 GB gratis plads. Picasa og PicasaWeb er lige blevet lanceret i nye versioner.
Google Groups
Endnu en ting som Google ikke har opfundet er nyhedsgrupper. De har levet så længe internettet har eksisteret, men Google Groups er et godt webinterface til det og som alle deres andre produkter, så findes deres søgning i denne.
Youtube
Der behøver vist ikke at være meget beskrivelse af YouTube her. Upload og visning af videoer lavet af brugerne selv.
Google Docs
Har du brug for en officepakke du altid kan tilgå inklusive alle dine dokumenter, fra enhver computer? Så er Google Docs måske en meget god idé. Der er til at lave præsentationer, dokumenter og regneark. Til almindeligt brug er det fint, men nolge af de mere avanceret funktioner som du f.eks. finder i Microsoft Office, finder du ikke her. Du kan gemme alle dokumenterne online, så de er tilgængelige alle steder. Du kan åbne forskellige dokumenttyper som Word og Excel fra Microsoft og Writer og Calc fra OpenOffice.org.
Det var en del programmer, men jeg bruger dem alle - nogle mange gange om dagen, andre et par gange om ugen og nogle kun et par gange om måneden. Men prøv dem og se om det ikke er noget som du kunne bruge.
Labels:
blogger,
gmail,
google,
google docs,
google groups,
google maps,
google reader,
openoffice.org,
picasa,
picasaweb,
søg,
youtube
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar