lørdag den 20. september 2008

Live Search Maps


Et godt og på nogle punkter, bedre alternativ til Google Maps er Microsofts Live Search Maps. Jeg vil nærmere kalde Live Search Maps en hybrid imellem Google Maps og Google Earth, hvor førstnævnte er noget du kan åbne i alle browsere og sidstnævnte er et program man kan downloade og installere.

Live Search Maps kan virke som Google Maps, hvor man kan zoome ind, finde veje, se satellitfotos osv. Men hvis man vælger at installere et plugin (også til Firefox), får man 3D effekter med. Dette betyder mere lækkert zoom og generel navigering.

Bird's eye
En af de seje ting ved Live Search Maps er det som de kalder "Bird's eye", som virker en smule lige som satellitfotos, men hvor billederne er taget skråt oppefra. Dvs. i stedet for at man blot kan se bygninger og andre ting for oven som man kan med Google Earth og Maps, kan man nu se tingene mere fra siden. Dette er gjort ved at tage billeder fra fly. Det er dog langt fra alle steder der har det, men hele København har disse billeder. Sjovere bliver det, når man opdager at der for det meste er taget billeder af alle ting fra hver sin side af, så man kan dreje sig rundt om bygningerne.

Dette har de, så vidt jeg har forstået, fået til at virke ved at bruge Photosynth teknologien, som gør det muligt at tage en masse billeder og så lade computeren beregne hvordan de skal sættes sammen. Det kan derfor også anbefales at man bruger det 3D plugin man kan installere, for at få meget let navigation med af disse billeder.

Ingen kommentarer: